Ki szervezi az Infósok Viadalát?

A versenyt a SoE SKK Informatikai és Gazdasági Intézete szervezi. A verseny lebonyolításában gazdaságinformatikus hallgatók valamint a Richter Réz Géza Szakkollégium tagjai is részt vesznek.

Az Informatikai és Gazdasági Intézetről

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézet a soproni és nyugat-magyarországi régió egyik meghatározó oktatási szereplője informatikai területen. A gazdaságinformatikus szak 2002 elindulása óta számos szakembert adott a régiónak, akik a hazai informatikai szektor valamely területén tevékenykednek, a rendszergazdai szerepkörtől a programfejlesztőkön át a vállalatirányítási tanácsadókig bezárólag.

Kiemelt informatikai oktatási területek

A gazdaságinformatikus BSc szakon két főmodullal rendelkezünk: Szoftverfejlesztő illetve Vállalatirányítási főmodul, valamint három almodullal: Műszaki almodul, MSc. előkészítő almodul, Vállalkozási almodul. A hallgatóink informatikai tárgyak mellett gazdasági tárgyakat (többek között Közgazdaságtan, Pénzügy, Számvitel, Vállalatgazdaságtan) is tanulnak. A két főmodulon a kiemelt oktatási területeink mellett 3 kompetenciacsoportot szerveztünk: Üzleti intelligencia, Integrált adatelemzés, Intelligens alkalmazások.
A három terület mindegyike foglalkozik az adott területhez köthető szoftver-, alkalmazásfejlesztéssel, webes rendszerek programozásával. Illetve terület specifikusan az Üzleti intelligencia csoport kiemelten vállalatirányítási rendszerekkel (pl. Microsoft Dynamics NAV), az Intelligens alkalmazások csoport pedig mobilfejlesztésekkel is foglakozik. Az Integrált adatelemzés csoport hagyományos statisztikai, matematikai és modern adatbányászati megközelítések, eszközök segítségével végez különböző adatelemzési feladatokat.

További információ

SoE SKK Informatikai és Gazdasági Intézet
https://inf.uni-sopron.hu
kapcsolat@inf.uni-sopron.hu